Laks med spinatfløde (Sous Vide)

Antal Personer: 2

Det skal du bruge:

  • Laks:
  • 2 laksefileter
  • Dild
  • 1 usprøjtet eller økologisk citron
  • Olivenolie
  • 5 g. fint salt
  • ½ liter vand
  • Spinat i fløde:
  • 1 pose frisk spinat eller frossen groft spinat
  • 1 dl. fløde
  • 1 stk. løg
  • 100g tørret skinke
  • Muskatnød

Fremgangsmåde:

  • Laks:
  • Lav en saltlage af saltet og vandet, som blandes godt sammen.
  • Fjern skindet fra laskefileterne.
  • Læg laskefileterne i saltlagen i 20 minutter. Skyl laksefileterne godt i koldt vand og dup dem tørre.
  • Riv citronen.
  • Smør laksefileterne med olivenolie, drys dem citronskal og frisk dild.
  • Vakuumpak dem begge.
  • Start Sous Vide i karet på 48 grader.. Giv dem 25 minutter.
  • Spinat i fløde:
  • Skyl spinatbladene.
  • Kom spinaten i en gryde med fløden. Varm langsomt op.
  • Skær skinken i tern og svits dem på panden.
  • Løget skæres i tynde ringe.
  • Når spinaten er faldet sammen og opvarmet rives lidt muskatnød i og smages til med salt og peber.
  • Vend løgene med spinaten og skinketern.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *