- Bacon i skiver
- Hakket kavl og gris
- Orientalsk kamfilet
- Julepostej
- Svinemørbrad
- Julepølse med Jørgensens frugt
- Svinekam
- Peber-sauce
- Whisky-sauce
- Bernaise-sauce
- Luksus julemedister
- Risret med gris

Jeg er kommet med i en gruppe på FB for pizzanørder. Jeg er nok ikke rigtig pizzanørd men det er nu meget sjovt at udvikle det lidt så det forsøger jeg når jeg har tid.
Jeg har i lang tid brugt mit bagestål til at bage alt slags brød på. Mine pizza’er er blevet super gode men jeg har fået et par fif i FB gruppen jeg har prøvet af.
Placering af bagestål og varme. Jeg kører nu på mellem 275-300 grader og et program på min ovn der hedder “turbogrill”. For mig at se er det grill og varmluft.
Jeg placerer bagestålet højt i ovnen og jeg forvarmer stålet 45 min.
Vedr. dejen så findes der mange meninger om det, men I får alligevel den jeg blev inspireret af på FB gruppen.
– 650 g Vand
– 100 g Olie (jeg bruger olivenolie)
– 700 g Tipo 00
– 300 g Durum
– 20 g Gær
– 25 g Salt
For ca. 2 måneder besluttede jeg mig for at købe en ordentlig kniv til køkkenet.
Vi havde nogle knive der var ok, men også lidt irriterende. I ved sådan at når du skærer en tomat så skal du lige give den ekstra gas for at komme gennem skindet.
Men Corona krise og for meget tid hjemme gjorde at beslutningen blev taget til investeringen. 😉 Jeg surfede lidt på nettet og læste anmeldelser på diverse knive.
Jeg faldt over ANSØ of Denmark som jeg vidste lavede lommeknive og jagt knive. Hans NJORD serie så super fede ud derfor skrev jeg til til Jens fra ANSØ og han anbefalede at jeg valgte kokkekniven.
Jens producerer sine knive tæt på hvor jeg bor derfor tilbød han at jeg kunne komme ud forbi og se og føle om det var noget for mig. Efter st have set den var jeg ikke i tvivl. Fantastisk håndværk lavet af et firma med en enorm passion for at producerer kvalitets knive.
Ugen efter hentede jeg min nye kniv. Lad mig bare sige at efter at have brugt kniven et par gange havde jeg meget svært ved at fatte at jeg ikke havde købt den for mange år siden.
6 stjerner herfra ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
18 stk.
260 g brun farin
3 tsk vaniljesukker
3 æg
1 tsk salt
1/2 tsk natron
2 tsk bagepulver med top
240 g hvedemel
2 spsk kakao
100 g hvid chokolade
100 g mælke chokolade
1 dl smeltet smør
Pisk farin, vanilje og æg et par minutter, til blandingen er lys og luftig.
Tilsæt sigtet mel, kakao, bagepulver, natron og salt, og pisk det hele sammen.
Bland herefter grofthakket chokolade og smør i, til en jævn blanding opnås.
Bland smøren godt ind i dejen, ved at vende godt med en dejskraber.
Stil dejen på køl en times tid, så den bliver nemmere at arbejde med.
Tænd ovnen 175°. Tag dejen ud i stuetemperatur, fordel cookie-klatter med to skeer, på en bageplade.
Det passer, hvis du kan have 9 cookies på en bageplade. Ikke tryk, ikke mas, bare sæt dem i ovnen.
Bag kagerne i 12-16 minutter. Lad kagerne falde sammen 5 minutter på bagepladen,og flyt dem derefter over på en rist.
Kokos topping:
Vaniljesukker, æg og sukker piskes sammen til den er luftig. (jeg giver det ca. 10 min. med håndmixer på fuld kraft.)
Bagepulver og mel kommes i en skål og blandes sammen. Vend det forsigtig i dejen gennem en sigte så det ikke klumper.
Mælk og smør varmes og blandes i dejen. Hæld dejen i en form og bag den i ca. 20 min. ved 180 grader. (varmluft)
Kokos topping
Smelt smør i en gryde og kom brun farin, mælk og kokosmel i. Kog det op og held det over kagen. Bag den i 5 min. ved 225 grader (varmluft)
Skal du bruge mere ganger du bare ingredienserne op. 🙂