Romkugler AKA Trøfler fra Gris & Ko

Gammel eller mislykket kage er perfekt til Romkugler. Jeg plejer at samle sammen af kagerester og fryse det indtil jeg har nok til en omgang Romkugler.

Min erfaring er at chokolade er det nemmeste at bruge. Har jeg ikke nok kage til det antal romkulger jeg skal bruge, spæder jeg til med den billige hindbærrolade fra supermarkedet.

Det skal du bruge:

  • Kagerester eller Sabrina´s mislykkede chokoladekage
  • Evt. Sabrina´s mislykkede marcipanbrød hvis du har disse
  • Rom essens
  • Et glas hindbærmarmelade
  • Smeltechokolade efter eget valg

Sådan gør du:

  • Kom kagerester, syltetøj og romessens i røremaskinen. Kom kun en slat romessens i, du kan smage til senere. Efter min smag skal der en del romessens i for at få romsmagen ordentligt frem.
  • Kom massen i køleskabet i min. 1 time, lad den gerne stå det natten over.
  • Lav et vandbad til at smelte chokoladen, hvis du ikke har en chokoladesmelter. Jeg smelter på 45 grader. Der findes dog en del beskrivelser på nettet omkring temp. på chokoladen og der har blandt andet noget at gøre med det knæk du får på det færdige produkt.
  • Jeg har forsøgt med både den billige lyse chokolade fra Coop og Milk fra Marabou. Degge fungerer fint dog er min vurdering at knækket er bedst på den billige.
  • Når chokoladen er flydende, tager jeg massen direkte fra køleskabet da den derved klæber mindre. Jeg ruller en kugle efter den størrelse jeg synes er passende og herefter vender jeg den i chokoladen. Jeg har lykkedes bedst med en spiseske til at få den vedt i chokoladen. Når der er chokolade over det hele tager jeg den op og skubber den af med en dejskraber på bagepapir. Jeg drysser med krymmel men der kan du jo drysse med hvad du har lyst til eller lade være. Det er mest som pynt. Kom de færdige romkugler i køleskabet og lad dem stå der min. 1 time. så slipper de let bagepapiret.

Hvis mit vandbad virker som en lidt George Gearløs model så skyldes det at jeg ikke har en chokoladesmelter og min Sous vide stav var den der var nemmest at bruge i forhold til at holde det på den rette temperatur.

Vi spiser dem direkte fra køleskabet. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *