Pomfritter (ovn)

Det skal du bruge:

  • 2 kg. bagekartofler
  • 1 dl. eddike
  • 1 1/2 dl Rapsolie
  • Groft salt

Sådan gør du:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i store tykke både eller pomfritter.
  • Skyl den grundigt i koldt vand.
  • Tilsæt eddike og kog dem i 4 min. (fra vandet koger.)
  • Skyl/køl dem i kold vand til de er helt afkølet.
  • Kom dem i en frysepose og hæld rapsolien i posen. Sørg for at fordel olien så alle pomfritterne er dækket med olie.
  • Sæt dem på køl til de skal bruges.
  • Kom pomfritterne på en bradepande med bagepapir.
  • Kom den i en 200 grader forvarmet ovn. (ikke varmluft.) i 60-75 min. indtil de er gyldenbrune. (vend dem evt. undervejs.)
  • Tag pomfritter ud og hæld salten over.

Jeg kom halvdelen af pomfritterne i fryseren efter du havde fået olie. Dem vil jeg prøve at lave direkte fra frost en anden dag. (Opdateres)

Opdateret

  • Så kom dagen hvor dem fra fryseren skulle spises.
  • Tog dem op og kom dem i køleskabet aftenen inden.
  • Samme procedure som tidligere. Mum’s de blev lige så lækre som de første.

Jeps det er den hjemmerørte mayo. 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *