Sød Chili Marmelade

Det skal du bruge:

  • 8 stk. rød peber
  • 10 rød chili hakket (med frø)
  • Finger størrelse frisk ingefær rod
  • 8 fed hvidløg hakket
  • 500g Hakkede tomater
  • 1000g rørsukker
  • 250ml rødvins eddike

Fremgangsmåde:

  • Fyld blenderen med peberfrugter, chili, ingefær og hvidløg, rødvins eddike og hakkede tomater. (Det hele kan ikke være der. så da det var blendet fint hældte jeg halvdelen i gryden og fyldte resten i blenderen.)
  • Kom sukker i gryden og bring det i kog. Fjern enhver skum, der kommer op til overfladen. Lad det simre i cirka 50 minutter, under jævnlig omrøring.
  • Når marmeladen er ved at blive klæbrig, fortsæt kogning i 10-15 minutter mere, omrør ofte, så det ikke brænder fast. Det skal nu se ud som tyk, boblende lava.
  • Lad det køle lidt af, og kom på steriliserende glas, så lad den afkøle helt. Holder i 3 måneder i et køligt, mørkt skab -opbevares i køleskab når det har været åbnet.
  • Jeg fryser det i portioner da vi bruger det til pizzasovs. Ca. 300g. per portion til ca. 3 pizzaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *