Pizzasnegle (de “usunde”)

Antal portioner25 stk. pr. portion

Dej
50 g gær
3 dl vand (lillefingervarmt)
1 tsk groft salt
2 spsk vindruekerneolie
500 g pizzamel eller durummel eller hvedemel fra Lidl m. 12% protein

Dej
Kom gæren i en stor skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæren er opløst. Tilsæt salt og olie. Rør ¾ af melet i med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i. Ælt dejen godt igennem. Rul den ud til en firkantet plade (ca. 50 x 35 cm).

Fyld
Ketchup i bunden, oregano, revet ost og skinke. tryk fyldet fladt med hånden så er det nemmere at rulle sammen til rouladen.
(Skinken hakker eller skærer jeg altid i meget små stykker. fif er at klippe skinketrimler direkte i pakken.)
(har også brugt peperoni hakket fint.)

Rul dejpladen fra den lange side til en roulade.Skub rouladen let sammen så den måler 45 cm. Skær den ud i stykker i ca. 1 1/2 cm. tykkelse. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og tryk dem en lille smule ud. Lad dem hæve tildækket i ca. 20 min. Bag sneglene midt i ovnen. Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.

Bagetid
Ca. 20 min. ved 200°.

Pølsehorn (De “usunde”)

Pølsehorn har været et populært mellemmåltid i mands minde. Pølsehorn kan laves på kort tid og alt populære hos både børn og voksne. Pølsehorn kan ligeledes laves i mange forskellige varianter, indeholdende f.eks. ost, sennep eller ketchup. Kun fantasien sætter grænser.

Opskrift på Pølsehorn – 24 stk. Pølsehorn

Ca. 24 stk

Ingredienser til Pølsehorn:

500 g Hvedemel (Kan blandes med rugmel for en sundere udgave af pølsehorn)

2,5 dl Lunken vand

75 g Smør eller Margarine

50 g Gær

2 tsk Sukker

1 tsk Salt

Ca. 500 g. Pølser
Pølsehorn fremgangsmetode:

Gæren udrøres i det lunkne vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser samt 2/3 af melet. 

Dejen æltes godt og der tilsættes yderligere mel til dejens konsistens er passende. Dejen til pølsehorn skal gerne klæbe lidt til hænderne, det medfører at pølsehornene ikke bliver tørre og hårde. 

Efter æltning hviler dejen tildækket et lunt sted i ca. 15 minutter. 

Dejen formes herefter som til 2 franskbrød og hviler yderligere 15 minutter. 

Dejstykkerne udrulles til firkanter ca. 15 x 60 cm, som skæres ud i trekanter, ca. 12 stk. hver. 

Hver pølse deles i 3 og der lægges et stykke pølse på den brede side af trekanten, der nu rulles sammen om pølsen. Pølsehornene efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 minutter. 

Pølsehornene pensles med æg og drysses evt. med sesam eller birkes – alt efter smag og ønske.

Pølsehornene bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.

 God appetit